Förändring i Stenungsundshems organisation

Kommunfullmäktige har beslutat att ta tillbaka fastighetsfrågorna till den egna förvaltningen.

Sedan 2015 har Stenungsundshem förvaltat och projekterat alla fastigheter åt Stenungsunds kommun.
 
Kommunen är inne i en stark utvecklingsfas och kommunfullmäktige har nu beslutat att ta tillbaka förvaltning och projektering av kommunens fastigheter i egen regi.
 
Kommunen poängterar att man är nöjda med det goda arbete som medarbetarna på Stenungsundshem har utfört, men att fastighetsfrågorna är strategiskt och operativt viktiga för kommunen.
 
- Vi har varit väldigt nöjda över hur Stenungsundshem har arbetat med fastighetsfrågorna.. Nu ser vi möjlighet och potential att vässa styrningen och få en helhetssyn rörande vårt fastighetsbestånd, säger Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande
 
- Kommunen växer och vi förväntas vara över 30 000 invånare innan 2028 är slut. Vi är i en expansiv fas med ett växande fastighetsbestånd och vi står inför stora investeringar för att möta efterfrågan på våra välfärdstjänster. För att framgångsrikt kunna möta framtiden vill vi samla alla fastighetskompetenser i kommunen och på så vis skapa kortare beslutsvägar, nära samarbete och möjlighet till bredare helhetssyn.
 
Läs mer här:
Stenungsundshem AB