Hasselbackeloppet 5 maj- spring, lunka eller gå!

2018-04-11

Att röra på sig är både hälsosamt och roligt. Speciellt om det görs utefter ens egna förutsättningar. Hasselbacken i utveckling - ett samarbete mellan Stenungsundshem, Stenungsunds kommun och Hyresgästföreningen - bjuder in till förra årets succé . Ett annorlunda lopp, mitt i Hasselbacken.

Den 5 maj är det dags

Den 5 maj klockan 11 är det dags att röra på sig på hemmaplan! Då anordnar vi  "Hasselbackeloppet" för andra året. Det är en motionsrunda i två varianter, runtom i Hasselbacken. En för vuxna och lite äldre barn, en för de mindre barnen (till och med 7 år). Starten blir vid Hasseltorget och mål är vid Hasselgården.

Alla ska med

Vi vill att alla ska kunna vara med! Därför är loppet ingen tävling utan ett motionslopp. Alla barn blir belönade med en medalj vid målgång. Det större loppet är cirka 2 kilometer och man springer ett eller två varv. Man kan gå, jogga, springa, åka kickbike/skatebräda eller köra barnvagn, rullstol eller rullator. Barnens lopp kan man också välja att gå, lunka eller springa. Den rundan sträcker sig runt Vita Hasselbacken.

Massor av kul vid sidan om

Hasselbackeloppet ska också vara lite av en folkfest. Därför kommer det att vara musik, sång och andra roliga aktiviteter på plats. Hasselgårdens café har öppet och det är korvgrillning på Hasseltorget.

Vi frågar vad du tycker!

Hasselbackeloppet är ett resultat av familjedagen 2016, där invånarna i Hasselbacken tydligt sa att de ville att fler kul saker skulle hända i området. Nu är det dags att följa upp familjedagen och återigen fråga om vad alla som bor här tycker är viktigt inför framtiden! Kom till tältet på hasseltorget med dina synpunkter om hur vi kan få till ännu mer trivsel!

Föreningarna på plats

Flera av Stenungsunds stora idrottsföreningar finns på plats- Stenungsunds IF, Stenungsunds handboll och Stenungsunds Innebandy. De berättar om sin verksamhet och det finns möjlighet att prova på roliga varianter av alla sporterna. Föreningarnas aktiva ungdomar och vuxna kommer också att vara med som funktionärer under dagen.

FAKTA HASSELBACKLOPPET

Plats: Hasselbacken

Datum och tid: den 5 maj kl. 11.00

Start: Hasseltorget

Mål: Hasselgården

Hur gör man om man vill vara med? Kom till Hasseltorget 5/5  klockan 11. På plats bestämmer du vilket av loppen som du, eller ditt barn, vill delta i.

Kom ihåg: Alla är vinnare! Det viktiga är att ha roligt!