När snön kommer...

2018-01-16

Visst är det något speciellt med den första snön? Faller den i december-januari kan det bli extra mysigt med ljusslingor och flingor i vacker kombination. Men snö är inte bara härligt - därför förbereder vi oss varje år för att ta hand om den.

Vid snörika vintrar går stor del dagarna för vår entreprenör för utemiljö - Myggenäs gård-  till att ta hand om snön. Avtalet med entreprenörerna innebär att de har koll på väderleken och gör professionella bedömningar om var och när det behövs skottas och halkbekämpas. När det har kommit mer än tre centimeter snö är det dags att sätta igång med skottningen. 

P-plats och snö

Hyr du en parkeringsplats ansvarar du själv för renhållning, skottning och sandning av den. Stenungsundshem ansvarar för detsamma vid in- och utfarterna till parkeringsplatserna. När vi röjer snö kan det bli snövallar vid din plats, du ansvarar då för att skotta bort dem.

Vi anstränger oss

Vi arbetar hårt för att få bort snö och säkra upp hala områden så snabbt som möjligt. Har det fallit stora mängder snö tar det längre tid och vi ber dig att ha förståelse för att vi inte kommer till just ditt område så snart som du skulle önska. Det är också bra att vara extra försiktig så att man inte halkar när man går ut tidigt på morgonen om det snöat mycket under kvällen och natten innan.