Solgårdsterrassen

Området  Solgårdsterrassen ligger på andra sidan järnvägen, mitt emot Stenungs Torg. Här kommer det att byggas både hyresrätter och bostadsrätter.
 Se karta här över de planerade etapperna.

Vad har hänt hittills?

2010 utlystes en arkitekttävling som vanns av Ahlqvist & Almqvist arkitekter. . Detaljplanen för Solgårdsterrassen godkändes av kommunfullmäktige men överklagades sedan i flera instanser. Mark- och miljööverdomstolen, som är sista instans, godkände i december 2015 detaljplanen för Solgårdsterrassen. Här hittar du all information kring detaljplanen. Peab blev det byggföretag som tillsammans med Stenungsundshem kommer att bygga det nya bostadsområdet, med start under hösten 2018.

Nuläge

Peab bygger nu etapp 1 av bostadsrätterna. Hyresrätterna är fortfarande i projekteringsfasen och kommer att byggas som sista fas, preliminärt om två-tre år.

Tidplan

Inflyttningen i det första huset påbörjas under sommaren 2020 (bostadsrätter).

Intresserad?

Om du är intreserad av att bo i hyresrätt på Solgårdsterrassen är det första steget att registrera dig som bostadssökande på vår hemsida om du inte redan gjort det. Lägenheterna kommer att läggas ut som vanligt och förmedlas genom vår ordinarie bostadskö.

Vi kommer, när byggnationen av hyresrätter närmar sig, att gå ut med förfrågan till alla de som under åren visat intresse för Solgårdsterrassen (via blankett eller intresseanmälan på hemsidan), för att ställa frågan om fortsatt intresse. Är du en av dem som anmält intresse är det datumet för din intresseanmälan på Solgårdsterrassen som kommer att gälla som kötid, om du inte har en ännu längre ordinarie kötid (då blir det den som gäller).
).

Peab bygger cirka 120 bostadsrätter. Du kan läsa mer om dem och anmäla intresse för dem hos Peab, www.peabbostad.se

 

 

 


Här ligger Solgårdsterrassen


Livskvalitet ovan hav och land

Granne med Solgårdsterrassen?

Om du bor nära vår nybyggnation kan du få kontinuerlig information genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev , kontakta Linda Alexandersson.

Vanliga frågor och svar om Solgårdsterrassen hittar du här.