Stenungsundshem går med i Allmännyttans klimatinitiativ

Stenungsundshem har gått med i Allmännyttans klimatinitiativ, som är ett gemensamt upprop inom allmännyttan med syfte att minska utsläppen av växthusgaser genom ambitiösa mål, samverkan och aktivt erfarenhetsutbyte.

Allmännyttans klimatinitiativ är ett gemensamt upprop inom allmännyttan med syfte att minska utsläppen av växthusgaser genom ambitiösa mål, samverkan och aktivt erfarenhetsutbyte. Genom att inspirera och peppa varandra kan bostadsföretagen göra omställningen snabbare än var och en för sig.

-Stenungsundshem arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor sedan många år. För oss är energianvändningen dessutom ett prioriterat område, så det var naturligt för oss att skriva på initiativet. Bostadsbranschen står som helhet för en stor del av Sveriges användning av energi. Tillsammans kan vi verkligen göra skillnad och påverka andra branscher att följa efter, säger Stenungsundshems vd Ted Lärnhem, och fortsätter:

Företagen som går med åtar sig att arbeta för Klimatinitiativets två övergripande mål:

  • En fossilfri allmännytta senast år 2030
  • 30 procents lägre energianvändning till 2030 (räknat från år 2007)
  • Företaget har också möjlighet att i stället anta egna mål. Stenungsundshem arbetar exempelvis för att ställa om all fordonsanvändning till eldrift. Ett annat mål är att nyproduktion i möjligaste mån ska utrustas med solceller.

Ted Lärnhem och Carin Oleryd från Stenungsundshem_låg