Hur söker man lägenhet?

Bildtext saknas

Hos Stenungsundshem kan du alltid hålla utkik efter en ny bostad. Det enda du behöver göra är att registrera dig och fylla i en intresseanmälan. Reglerna är enkla – den som stått längst i kö får lägenheten!

 

Enkelt och bekvämt

Att söka ny lägenhet hos oss är både enkelt och bekvämt - tjänsten är webbaserad så du bestämmer själv vilken tid på dygnet du vill göra din anmälan. 

 

Börja med att registrera dig

Det första du måste göra för att kunna göra en intresseanmälan är att registrera dig på ”Mina sidor”. Då får du en egen inloggning som du använder när du vill  använda servicen på ”Mina sidor" och söka efter lediga lägenheter.

 

Uppdatera din anmälan

För att vi alltid ska ha de senaste uppgifterna om dina önskemål är vi noga med att din intresseanmälan är aktuell. Därför måste du själv gå in och uppdatera din anmälan en gång om året.  Du loggar bara in med på "Mina sidor" med personnummer och ditt lösenord eller mobilt bank id.

Du klickar sedan på uppdatera intressanmälan och kontrollerar att dina kontaktuppgifter stämmer och klickar sedan på spara.

Tänk på att det är datumet då du senast uppdaterade din intresseanmälan som gäller, och att du måste förnya den igen inom 12 månader. Du är själv ansvarig för att hålla koll på datum och uppdatera din intresseanmälan.

 

Ha koll en gång i veckan

Vi publicerar lediga lägenheter varje vecka. Varje lägenhet ligger ute på vår hemsida under en vecka (OBS! undantag vid mycket snabb inflyttning!) Det betyder att du bara behöver besöka sidan en gång i veckan för att se om det finns någon lägenhet som är intressant. Vi erbjuder även en bevakningstjänst av lediga lägenheter. Då får du ett e-post-meddelande när något intressant dyker upp. 

 

Boka dig på lägenheter du vill ha

När du hittar en lägenhet som är intressant, anmäl ditt intresse. Du kan anmäla ditt intresse på tre lägenheter samtidigt. Tänk på att du måste kunna flytta in i lägenheten på det aktuella inflyttningsdatumet.

”Mina sidor" kan du följa vad som händer med alla lägenheter du anmält ditt intresse på.

 

Redan hyresgäst hos oss

Om du redan är hyresgäst hos oss kan du lätt flytta till någon av våra andra lägenheter. Men det finns några regler som styr. Läs mer om regler för omflyttning här!

 

Går det bara att hitta lägenheter på webben?

Nej, naturligtvis inte. Vi vet att en del av våra bostadssökande inte har tillgång till internet är du en av dem är du varmt välkommen till vårt kontor på Jullen 5 när vår kundtjänst har öppet (se öppettider) i Stenungsund.  Du kan också ringa till oss på 0303-686 00 om du har frågor om lediga objekt.

 

Erbjudande om visning

Erbjudande om visning syns på "Mina sidor" och kommer till den e-postadress du angivit, eller per brev om du valt det. När du fått ett erbjudande måste du svara i rätt tid. Tänk på att du kan tacka nej till ett erbjudande högst 7 (sju) gånger under ett år. Efter det spärras din intresseanmälan i sex månader. Struntar du i att svara tre gånger på sex månader, spärras din intresseanmälan i sex månader. Även om din intresseanmälan spärras, blir du inte av med din kötid.

 

Köregler

  • Alla som är över 18 år kan söka bostad hos Stenungsundshem.
  • Intresseanmälan görs här på vår hemsida. Denna anmälan måste hela tiden uppdateras inom 12 månader, i annat fall förlorar man sin plats i kön.
  • Kötid räknas från anmälningsdag.
  • För befintliga hyresgäster räknas den enskildes sammanhängande, folkbokförda boendetid som kötid hos Stenungsundshem.
  • För hemmavarande barn räknas boendetid från fyllda 18 år. Man är själv ansvarig för uppdatering av sin intresseanmälan enligt gällande intervall efter det att man fyllt 18 år.
  • För anställda på Stenungsundshem räknas anställningstid som kötid.
  • De tre till fem första sökande i kön erbjuds att titta på ledig lägenhet.


För boende hos Stenungsundshem räknas alltså boendetiden som kötid. Detta innebär att om man avflyttar från Stenungsundshem nollställs köpoängen och man får på egen hand registrera en ny intresseanmälan.