In- och utflyttning

Glad person som hurrar på golvet framför sin dator.

Jag har sagt upp min lägenhet, när ska jag flytta ut?

Om inte annat avtalats är du skyldig att lämna lägenheten senast kl. 12.00 dagen efter det att hyrestiden gått ut. Är den dagen en söndag, annan allmän helgdag, lördag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton skall utflyttning ske nästa vardag.

Glöm inte att säga upp eventuella abbonemang kopplade till din lägenhet för att undvika onödiga kostnader.

Vad händer innan jag flyttar?

I anslutning till avflyttningen gör vår besiktningsman en lägenhetsbesiktning. Den får du besked om per post.  Då går vi igenom hur lägenheten ser ut. Efter att du flyttstädat gör vi också en besiktning av städningen.

När du flyttar från oss på Stenungsundshem raderas din intressanmälan och din kötid försvinner. Du är givetvis välkommen att göra en ny intressanmälan hos oss om du börjar längta tillbaka.

Flyttar du in tidigare än sista avflyttningsdag?

Föregående hyresgäst ansvarar för lägenheten hela kontraktstiden ut. Kommer du överens med hen om att flytta in under hens hyrestid, är det fortfarande hen som ansvarar för lägenheten. Eventuella besiktningsanmärkningar hen själv ska åtgärda måste utföras under hens hyrestid.

Ska du ta över inventarier från föregående hyresgäst?

Tänker du överta inventarier som exempelvis vitvaror, persienner eller annat från föregående hyresgäst? För din egen trygghet det viktigt att ni båda skriver under en överenskommelse om detta. Övertagandet gäller nämligen inte bara själva inventarien. Du ansvarar också för alla reparationer och åtgärder som behövs göras på den. Blankett för övertagande av inventariervertagande finns här- skriv ut, fyll i och skicka in.

OBS! Glöm inte att göra en flyttanmälan till Skatteverket!

Städa noga!

För den som flyttar ut gäller att städa noga. Om flyttstädningen inte är tillräckligt bra gjord kan avflyttande hyresgäst få stå för kostnaden för att göra om städningen.

Längst ner på sidan finns en folder med lite bra städtips som kan vara bra att titta i.

Till dig som flyttar in.

Det allra viktigaste för dig som flyttar in som ny hyresgäst är att teckna en hemförsäkring. Denna skyddar dig om det skulle hända något oförutsett som t.ex brand eller skadegörelse.

Du behöver även göra en anmälan till vattenfall i god tid innan du flyttar in i din lägenhet så att du får elen påkopplad det datum du skall flytta in.

Bra att veta

Hitta mer information och tips här:

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar ut