En bild som visar en fin uteplats
 
Har du en uteplats?
Grattis, en uteplats är en oas där man har fritt utlopp för att påta och odla egna grönsaker och blommor, eller bara sitta och njuta.

Vem sköter uteplatsen?
Det är viktigt att tänka på att det är du själv har ansvar för att sköta om din uteplats. Precis som det gäller att vårda din lägenhet, gäller samma sak för din uteplats. Det handlar om att hålla rent och snyggt, klippa gräs, buskar, häckar och underhålla eventuella staket, trädäck, plattytor och plank.

Staket
Om du vill byta eller bygga nytt staket kan du bara göra det efter att du fått ett godkännade av Stenungsundshem. Nytt staket skall vara av rak modell och vara max 800 mm högt. Staketet skall inte vara helt tätt.

Trädäck/altan
Om du vill bygga altan på din uteplats ska detta godkännas av Stenungsundshem. Arbetena ska också utföras fackmannamässigt. Det är alltid du som hyresgäst som ska sköta altanen, oavsett om du byggt den själv eller om tidigare hyresgäst byggt den. Tänk på att trädäck/altan får ligga max 150 mm över nuvarande marknivå.

Markiser och skärmtak
Markiser och skärmtak får du inte montera på fasader, ovanför uteplatser / entréer eller liknande.

Badtunnor, pooler
Endast mindre ”barnpool” om max 100 liter får användas utomhus, inte större badtunnor och liknande. Den ska tömmas efter användandet, så att inte barn ller djur riskerar drunkning. 

Studsmattor
Studsmattor får inte placeras på allmän yta eftersom vi som fastighetsägare då blir ansvariga för säkerheten. 

Grill
Grilla gärna på din uteplats men tänk på att röken kan störa dina grannar. På din uteplats eller balkong får du bara använda elgrill. Om du använder kolgrill på din uteplats måste du placera den en bit från huset på grund av brandrisken.