Kristineberg

Kulramen är en stenskulptur av konstnären Pål Svensson. Pål Svensson började på Valands Konsthögskola  1979 och har sedan många år sin atelje i Göteborg. Skulpturen Kulramen är lämpligt placerad utanför vuxenskolan Kunskapslyftet.

 

Moln finns också i Kristineberg. Konstnär är Zdenek Hula från Tjeckien. Den är av grå bohusgranit och ska avspegla kontrasten mellan hårt - det fasta och definierade och mjukt - molnet på sina diffusa kanter.

Kristiberg Konst Kraftsamlaren 460

Konstverket Kraftsamlare i röd granit är skapad av Ingemar Lolo Andersson, skulptör, målare och musiker verksam och bosatt i Göteborg.

Om sitt verk säger Lolo:  "En god skulptur som lämpar sig för sociala sammanhang och lockar människor till närkontakt.
Det är betydelsefullt för mig som konstnär att interagera med skulpturen. Kraftsamlaren är en skulptur gjord för att samverka med människor och de kraftfält som finns i jorden.Sätter man sig i Kraftsamlaren är det möjligt  att man blir laddad av energi och fylld av positiv kraft. Skulpturen ingår i en större forskning om stenskulpturens samverkan med jordenergier och dess påverkan på människor som jag hållit på med de senaste femton åren."