Gårdar och hus

Grillning

Grilla så att rök och os inte stör dina grannar. På balkongen är det bara tillåtet att använda elgrill.

Motorfordon på gårdar

Läs mer om motorfordon här

Parkering

Vill du hyra bilplats? Läs mer här. Vi har parkeringsförbud för bilar, mc, mopeder och andra fordon på våra gårdar. Om du hyr parkering eller garageplats får den endast användas för personbil (om du inte hyr MC-plats). Tänk på att det enda du får förvara på din parkeringsplats/garage är din bil, om det inte finns ett speciellt förråd tillhörande bilplatsen för att förvara exempelvis däck m.m

Snö och is - vad gäller?

Läs om hur vi arbetar med snö- och halkbekämpning och vad som gäller på din parkeringsplats när det snöat.

Husdjur

Läs om husdjur här.

Matning av fåglar

Det är förbjudet att mata fåglar från fönster och balkonger. Lägg aldrig ut mat till djur, eftersm det lockar till sig råttor och andra skadedjur.

Sortering av avfall

Läs om sortering av avfall här. Stenungsunds kommun hämtar grovsopor i ditt område en gång per år. Då ställs en container i bostadsområdet. Vi informerar om tiderna här på hemsidan.

Tvättstuga

För att alla ska trivas i tvättstugan finns det trivselregler att följa.

Entréer och trappor

Dörren in i huset ska alltid vara stängd. Cyklar, barnvagnar, mattor, skor, leksaker och annat får inte förvaras i trappuppgången. Räddningstjänsten kräver att trappor och entréer hålls fria från hinder.

Rökning

Om du röker är det viktigt att tänka på att inte störa sina grannar. Störs du av rökande grannar är det bästa att prata med personen i fråga, men känner du dig inte bekväm med det kan du alltid vända dig till oss.

Skadedjur

Om du misstänker att du fått skadedjur i din lägenhet, som råttor, kackerlackor, silverfiskar, vägglöss eller annat, är det viktigt att du direkt ringer till Anticimex. Stenungsundshem har avtal med Anticimex, vilket betyder att de sköter all sanering.