Om oss

Bildtext saknas

Vi bygger hållbara hem och vill skapa en bättre framtid, för alla i samhället.

 

Stenungsundshem är ett allmännyttigt bostadsbolag, helägt av Stenungsunds kommun. Bolaget grundades 1953 för att möta behovet hos en växande kommun tack vare utbyggnaden av industrin. Stenungsundshem äger och förvaltar idag ca. 2 200 hyreslägenheter, där närmare 4 000 hyresgäster bor. Det betyder att vi äger och förvaltar över 60% av kommunens totala antal hyreslägenheter. Och att ungefär var sjätte kommuninvånare i Stenungsund bor hos oss.

 

Våra lägenheter och områden

Hos oss på Stenungsundshem bor du både nära natur och hav. Variationen bland våra bostäder gör att vi kan erbjuda hem för alla skeden i livet – från det att du flyttar hemifrån tills det att du blir gammal. Vi har lägenheter i alla storlekar, med allt från vidunderlig havsutsikt, nära till skog och natur eller med prunkande radhusträdgårdar. Du hittar våra lägenheter från Svenshögen i norr, ner till Ödsmål och i de centrala delarna av Stenungsund ner till Hallerna som längst söderut.

Här kan du läsa mer om våra områden.

Bygger nytt

Sedan 2015 bygger vi också nytt. Senast vi byggde nya hus var på Solgårdsterrassen men under 2023 och framåt utvecklar vi bland annat Hasselbacken med 80st nybyggda lägenheter med inflyttning från sommaren 2024 och framåt. Vi vidareutvecklar också befintliga fastigheter – nu senast i Ödsmål där vi byggde om den gamla Närhälsan till nya lägenheter.

 

Ett värdedrivet fastighetsbolag

Vi på Stenungsundshem vill vara mer än ”bara” en fastighetsförvaltare. Vi erbjuder inte ”bara” bostäder, utan trygga platser där människor kan växa, trivas och känner sig välkomna. Vårt uppdrag är att bygga hållbara hem och skapa en bättre framtid för alla i samhället. Vi är en aktiv del av Stenungsund, Göteborgsregionen och Västsverige och vi har höga ambitioner om att göra det bästa för våra hyresgäster, vårt företag och samhället runtomkring oss.

Även om vårt uppdrag idag än vid starten är bredare idag så ambitionen den samma. Vi är viktiga för att göra Stenungsund till en attraktiv kommun att bo i. För att lyckas är vi effektiva och jordnära och har höga ambitioner om att göra vårt bästa för såväl hyresgästerna, företaget och arbetskamraterna som samhället omkring oss. Det är så vi gör skillnad, på riktigt.