Statistik

Här samlar vi statistik över boendet och bostadssökandet, som kan bidra till en bra bild över hur bostadssituationen ser ut i Stenungsund. Så här såg det ut under 2018.

Bostadssökande

Stenungsund är en populär kommun och många vill också bo hos Stenungsundshem. Ca 7700 bostadssökande fanns i bostadskön under 2018.

Avflyttning/omsättning

Den höga kvarboendesiffran gör att det inte blir så många avflyttningar. Det är i genomsnitt 150 lägenheter om året som sägs upp för att hyresgästen flyttar till annan bostad hos oss eller till annat boende.

Boendetider

Stenungsundshem har ett varierat utbud av bostäder. Det bidrar till att våra hyresgäster kan hitta ett boende som passar och därför har vi många hyresgäster som bor länge hos oss. I genomsnitt bor man 7,7 år.

 

Hur lång tid tar det att få lägenhet?

I genomsnitt tar det såhär lång tid att få lägenhet hos oss. Tänk på att det kan variera stort mellan olika storlekar av lägenheter och även lägenhetens läge. Generellt gäller att det tar längre tid att få större lägenheter (4 r.o.k och uppåt) och kortare att få små 1-2 r.o.k. Det kan ta betydligt kortare tid att få lägenheter med snabb inflyttning.


 Ödsmål, Svenshögen                ca 2 år
 
 Bergshöjden                              2-3 år
 
 Hasselbacken                            ca 3 år

 Kopper, Bergsvägen,                3,5-5 år
 Älvhem, Kolningsberget
 och Smeden

Doteröd                                       5-7 år

Keplers gård                              6-8 år

Stenunge Strand                       8-10 år