In- och utflyttning

Jag har sagt upp min lägenhet, när ska jag flytta ut?

Om inte annat avtalats är du skyldig att lämna lägenheten senast kl. 12.00 dagen efter det att hyrestiden gått ut. Är den dagen en söndag, annan allmän helgdag, lördag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton skall utflyttning ske nästa vardag.

Vad händer innan jag flyttar?

I anslutning till avflyttningen gör vår besiktningsman en lägenhetsbesiktning. Den får du besked om per post.  Då går vi igenom hur lägenheten ser ut. Efter att du flyttstädat gör vi också en besiktning av städningen.

Flyttar du in tidigare än sista avflyttningsdatum?

Föregående hyresgäst ansvarar för lägenheten till och med sista avflyttningsdatum. Kommer du överens med hen om att flytta in under hens hyrestid, är det fortfarande hen som ansvarar för lägenheten. Eventuella besiktningsanmärkningar hen själv ska åtgärda måste utföras under hens hyrestid.

Ska du ta över inventarier från föregående hyresgäst?

Tänker du överta inventarier som exempelvis vitvaror, persienner eller annat från föregående hyresgäst? För din egen trygghet det viktigt att ni båda skriver under en överenskommelse om detta. Övertagandet gäller nämligen inte bara själva inventarien. Du ansvarar också för alla reparationer och åtgärder som behövs göras på den. Blankett för övertagande finns här- skriv ut, fyll i och skicka in.

Bra att veta

Hitta mer information och tips här:

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar ut