Koppersvägen-Klaras hus

Vi kommer att bygga ett åtta våningar högt punkthus på parkeringen mellan Koppersskolan och vårt nuvarande bostadsområde på Koppersvägen. Huset har, efter en namntävling bland våra hyresgäster, döpts till "Klaras Hus", efter den populära Klaras kiosk som låg ett stenkast bort.

Huset kommer att rymma 32 lägenheter, majoriteten ytsmarta tvåor (lägenheter som faktiskt kan vara både etta och tvåa) och treor.

Det har gjorts flertalet utredningar kring trafikmiljö, buller med flera tillsammans med kommunen och Koppersskolan. Tre informationsmöten för berörda hyresgäster har också hållits. När entreprenör för byggnationen är utsedd komer vi att hålla ett fjärde.

Läget just nu

Upphandlingen pågår till mitten av januari. Den byggentreprenör som bygger huset åt oss kommer sedan att böra detaljplanera byggnationen. Under våren kan vi då räkna med att byggnationen startar.

När blir det klart?

Om allt går som vi önskar kan de första hyresgästerna flytta in våren 2020. Lägenheterna kommer att fördelas via Stenungsundshems ordinarie bostadskö.