Koppersvägen-Klaras hus

Vi kommer att bygga ett åtta våningar högt punkthus på parkeringen mellan Koppersskolan och vårt nuvarande bostadsområde på Koppersvägen. Huset har, efter en namntävling bland våra hyresgäster, döpts till "Klaras Hus", efter den populära Klaras kiosk som låg ett stenkast bort.

Huset kommer att rymma ca 32 lägenheter, majoriteten ytsmarta 1-2 r.o.k (lägenheter som kan vara både etta och tvåa) och treor.

Det har gjorts flertalet utredningar kring trafikmiljö, buller med flera tillsammans med kommunen och Koppersskolan. Tre informationsmöten för berörda hyresgäster har också hållits.

Läget just nu

Markarbetet runt skolan är klart. Den andra delen av arbetet, som består av detaljplanering och byggande av huset, garagen och de resterande parkeringsplatserna, pågår nu. Nästa steg är upphandling, som kommer att pågå under sommar/höst. Under senhösten eller vintern kan vi då räkna med att byggnationen startar.

När blir det klart?

Om allt går som vi önskar kan de första hyresgästerna flytta in runt årsskiftet 2019/2020. Lägenheterna kommer att fördelas via Stenungsundshems ordinarie bostadskö.