Sommartider

Bildtext saknas

Ändrade öppettider i kundtjänst under semestern

 

Mellan 11 juli och 30 juli är vår kundtjänst semesterstängd. Det betyder att du inte kan besöka oss på kontoret på Jullen 5 i Stenungsund. Och att vår service är begränsad under den här perioden.  

 

Mellan 11 juli och 30 juli kommer vi också i begränsad omfattning kunna svara på mejl till info@stenungsundshem.se eller i vår Messenger-kanal.

 

Felanmälan

Felanmälan kan du dock göra precis som vanligt – enklast här på vår hemsida, under ”Mina Sidor”, men du kan också kontakta din fastighetsvärd, direkt, för att göra en felanmälan.

Numret till din fastighetsvärd hittar du i trappuppgången, vid ytterdörren.
Fastighetsvärden kan ta emot samtal varje vardag mellan 09.30-11.00.
Om du ringer utanför dessa tider så kan du lämna ett meddelande så ringer fastighetsvärden upp så fort hen har möjlighet.

Behöver du trots allt göra en felanmälan, dagtid men utanför ordinarie telefontider kan du ringa vår jourtelefon, 0706068610.

För akut felanmälan efter kontorstid ring Securitas på telefon 010-470 53 00  

 

Tips för en glad och solig sommar

Vi på Stenungsundshem hoppas som de flesta andra på en riktigt skön sommar med go temperatur både i luften och i vattnet. Och gärna överflöd av sol. En skvätt regn då och då kan ju naturligtvis vara bra för rabatter och gräsmattor – men vi unnar verkligen alla några sköna, lata veckor med gött väder.

Men vi vet också att det kan bli extra varmt i lägenheterna under sommaren – och att det är viktigt att tänka smart för att lägenheten ska ha en rimlig inomhustemperatur under en tid av längre högtryck eller rent av värmebölja. Så här är några tips om hur du själv kan skapa ett skönare inomhusklimat i sommar.

Ventilation och luftgenomströmning

Öppna fönster och balkongdörrar tidigt på morgonen eller sent på kvällen när det är svalare ute. Stäng dem under dagen när temperaturen stiger för att hålla värmen ute.

 

Använd fläktar effektivt

Använd takfläktar eller bordsfläktar för att skapa luftcirkulation. Placera fläktar nära fönster för att dra in svalare luft från utsidan, kvällstid eller på morgonen.

 

Mörkläggning

Dra för gardiner eller persienner under dagen för att blockera direkt solljus. Ljusa gardiner som reflekterar ljus kan vara särskilt effektiva.

 

Elektroniska apparater

Stäng av oanvända elektroniska apparater eftersom de avger värme. Exempelvis en stor TV kan generera ganska mycket värme.

 

Vattna smart

Att undvika att vattna mitt på dagen när solen är som starkast är viktigt eftersom vattnet då kan avdunsta snabbt, vilket gör att växterna inte får tillräckligt med vatten. Dessutom kan vattendroppar på bladen fungera som små linser som koncentrerar solljuset och kan bränna bladen.

Vattna därför på balkongen eller uteplatsen innan solen blir för stark och temperaturen stiger. Om morgonvattning inte är möjligt, är det näst bästa alternativet att vattna sent på kvällen när temperaturen har sjunkit. Detta ger också vattnet tid att sjunka ner till rötterna innan det avdunstar.

 

Drick vatten

Glöm inte att drick mycket vatten – mer än du tror – när det är varmt.