Stenunge Strand

Stenunge Strand ligger alldeles vid havet och är ett av våra finaste och mest exklusiva områden. Från flera fastigheter går du rakt ut på kajen och från andra är det bara ett stenkast eller två ner till bryggan och om du så önskar - ett aktivt båtliv.

Området består av sex stycken fristående huskroppar, alla med namn efter olika båttyper: Briggen,  Fregatten,  Jullen,  Skonaren,  Slupen,  Snipan  och Fregatten. Kulturhuset Fregatten med plats för konferenser och utställningar, ligger centralt i området. Här finns också ett stort bibliotek, Molekylverkstan, café och lunchservering, biograf och ett konstgalleri. I området finns vårdcentral, Stenungs Torg med ett 60-tal butiker. Från torget finns det goda bussförbindelser: Lokalbussen inom centrala Stenungsund, buss- och tågförbindelse norrut mot Uddevalla samt söderut mot Göteborg.

Tjörn och Orust ligger på cykelavstånd och det är lätt att nå en mängd mindre kust- och ösamhällen. Saltstänkta bad och soldränkta klippor blir en del av vardagen.